- Controleer de voorwaarden. Waarom? Omdat providers bijvoorbeeld de MB’s kunnen verlagen, maar ook de MB’s die buiten de bundel gaan gewoon laten betalen.
- Leg de kosten van de gehele looptijd naast elkaar neer. Zo kan bijvoorbeeld een Sim Only abonnement gecombineerd met een los toestel goedkoper zijn dan in combinatie met een gesubsidieerd toestel.
- Doordat providers je graag voor langere tijd bij binden zullen abonnementen die twee jaar duren vaak voordeliger zijn dan een 1-jarig abonnement.
- Vaak zal een provider eerder de duur van telefoongesprekken naar boven afronden dan naar beneden. Aan te raden is om dan een iets uitgebreidere bundel te nemen, zodat je ieder geval niet te kort komt.
- Bij het overstappen naar een andere provider moet niet vergeten worden om het nummerbehoud aan te vragen. Een nieuw nummer is natuurlijk niet fijn en het kost niets.
- Een virtuele provider als Tele2 zal meestal goedkoper zijn dan een provider die boven hun staan, zoals KPN. Dit komt omdat er minder naamsbekendheid is en daarom met prijzen te stunten om proberen op te vallen.
- Een korting zal vaak maar voor een paar maanden, maar ook tijdens de gehele duur van het abonnement gelden. Check dit van tevoren goed en kijk hoeveel je kwijt zal zijn tijden de gehele looptijd van het abonnement.
- Bij providers als Tele2, Ben en Simyo is het mogelijk om maandelijks een Sim Only abonnement op te zeggen.
- Bij een iPhone is het belangrijk om te kijken wat voor simkaart er ondersteunt wordt. Dit is namelijk verschillend per toestel. Zo is er bij een iPhone 4S en 4 sprake van een micro sim en vanaf de iPhone 5 van een nano-sim.
- Veel iPhones zijn de laatste jaren simlockvrij, maar dit is helaas niet bij elk toestel aanwezig. Gelukkig zijn er wel veel providers die de optie bieden om de simlock te verwijderen.
Bron: http://www.berekenen.nl/a-z/sim-only-berekenen